Evenementen organiseren, planning planning en nog eens planning!

Blog,Events 02/07/2013 5:46 pm

evenement organiserenHet organiseren van evenementen vereist een behoorlijk planningsvermogen. Er komt nogal wat kijken bij event organisatie. Je hebt een team nodig, een locatie, sponsoren, vergunningen, leveranciers, marketing en natuurlijk een hoop inspiratie en originele ideeën.

Om alles op rolletjes te laten verlopen is een goede voorbereiding essentieel. Begin daarom bij het begin met een plan op papier, zodat je alles helder op een rijtje hebt voordat je andere partijen gaat benaderen voor hun medewerking. Ben je zelf nog geen professional in het organiseren van evenementen kun je altijd hulp inschakelen van evenementenbureaus of zelf een cursus of opleiding in eventmanagement doen.

Er zijn veel eenmalige of jaarlijkse evenementen, maar binnen bepaalde takken draait het om het organiseren van vele evenementen het hele jaar door. Bijvoorbeeld in de sportwereld waar het hele jaar wedstrijden, races en andere sportevenementen worden georganiseerd. Of in de mode wereld, met fashionshows en lanceringen van nieuwe lijnen. En niet te vergeten de muziekindustrie. MOJO alleen al organiseert jaarlijks zo’n 200 concerten en festivals per jaar.

Voor dit soort bedrijven, die te maken hebben met het organiseren van vele evenementen tegelijkertijd, is het essentieel om een goede evenementen kalender te maken. Hiermee voorkom je dat teams en locaties dubbel ingepland worden en behoud je het overzicht.  Dit is overigens niet alleen handig voor grote evenementen bedrijven maar natuurlijk ook voor de kleinere, of zelfs je persoonlijke planning.